תיקון כתובה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 04/04/07 10:15 טז בניסן התשסז

שאלה

נישאתי ממש לפני מס' ימים.

לצערי, הרב שכתב את הכתובה קצת שיבש את השמות כך שכאשר הוא טעה הוא ניסה לתקן ע"י כך שחזר עם העט על השם ונוצר מצב שכעת השם בכלל לא ברור.

1. האם יש לתקן את הכתובה?

2. האם חובה שהעדים שחתמו על הכתובה בחחתונה יחתמו שוב?

3. האם ניתן לתקן את הכתובה בימי ספירת העומר?

תשובה

ב"ה כ"ב ניסן תשס"ז

שלום רב!

1. חייבים לתקן את הכתובה, רצוי להחליפה לכתובה חדשה.

2. ניתן לקחת עדים חדשים ולהשתמש בשטר כתובה מיוחד, "כתובה דאשתכח בה טעותא" כתובה שנמצאה בה טעות, תאריך הכתובה יהיה מן הזמן בו תחתם עם העדים החדשים ויוזכר בה גם התאריך המקורי של הכתובה הראשונה.

3. חובה לתקן את הכתובה במהירות האפשרית על מנת שלא לשהות עם האשה אפילו שעה אחת ללא כתובה כולל בימי ספירת העומר.

בברכה

בניהו ברונר