תיקון כרת

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 15/03/10 20:29 כט באדר התשע

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אני בחורה רווקה,לצערי, חטאתי והייתי בקשר עם גבר נשוי(גם קשר אינטימי)...אני סיימתי את הקשר עימו .ודי התחרטתי על כל המעשה והכיתי על חטא מבחינת הצער שזה גרם לי מבחינה נפשית ומאמינה שגם לצד השני...ובייחוד בזה שפגעתי.

לפני כמה זמן ניגשתי לאדם הקורא בקבלה ,הוא העלה בפניי את המעשה שעשיתי וביקש ממני לפנות לרב של בית כנסת ולבקש ממנו שידריך אותי על תיקון כרת שעליי לבצע.

אני די מתביישת לגשת לרב בית הכנסת שליד ביתי ובכלל.

אודה לך,אם תדריך אותי ותכתוב לי מהו תיקון כרת?ומה אני אמורה לבצע?הבנתי שזה קריאת תורה לכל הלילה.

מה עליי לקרא?ומאיזו שעה?והאם לא לישון כל הלילה?ומתי עליי לעשות זאת?

אודה להנחייתך בנושא.

תודה מראש,

תשובה

שלום וברכה!

בתשובה אני יוצא מתוך הנחה שלא עברה על גזרת הריב"ש ולא שמרת על דיני טהרה ולא טבלת במקווה.

תחילה אביא דברי הרמב"ם בפרק א מהלכות תשובה הלכה ד ואח"כ אפרט יותר - "...עבר על כריתות ומיתות בית דין ועשה תשובה. תשובה ויום הכיפורים תולין והיסורין הבאין עליו גומרין לו הכפרה".

כלומר באיסורי כרת התשובה כשלעצמה לא מועילה, אלא היא רק שלב בדרך לכפרה וכך יום הכיפורים ומה שגורם לכפרה שלמה אלו הייסורים. לכן גם כשתעשי תשובה מלאה ויבואו הייסורים (אין חובה שיבואו וייתכן שהקב"ה יסלח בלי זה אם תעשי דברים המחליפים את היסורים כפי שאפרט בהמשך), קבלי אותם באהבה.

איך עושים תשובה? השלב הראשון הוא חרטה מעמקי הלב. מתוך דברייך אני מבין שאת השלב הזה כבר עברת. וידוי הכולל פירוט של החטא בפני בורא עולם. כדאי להשתמש בנוסח המופיע בדברי הרמב"ם בהלכות תשובה פ"א הלכה א': "אנא ה' חטאתי, עויתי, פשעתי לפניך ועשיתי כך וכך והרי נחמתי ובושתי במעשי ולעולם איני חוזר/ת לדבר זה". של הבא הוא קבלה לעתיד שלא לשוב לדרך הרעה. כדי לעמוד בהתחייבות זאת צריך לבחון מה גרם לחטא, איך הגעת למצב הזה, מהו שורש הבעיה ולאחר ההבנת הענין להתרחק כמו מאש מכל מצב שיכול להביא שוב לעוון. יש להרבות בתפילות ותחנונים לפני בורא עולם, להתפלל ביתר כוונה, לומר תהילים ע"פ חלוקה לימי השבוע. להרבות בצדקה. בנוסף לכך יש אומרים שצריך להתענות 40 יום מעולות השחר עד השקיעה או לפדות את התעניות בצדקה - לתרום בעבור כל יום עלות הארוחות היומיות. אם מתענים, אז לא עושים 40 יום ברצף, אלא פורסים אותם לפי מתכונת הבאה - יום שני, חמישי ושני ואז מדלגים על יום חמישי ושוב שני, חמישי, שני ומדלגים על חמישי וכן הלאה עד ההשלמה של 40 ימי תענית. את התעניות יש להתחיל לאחר חודש ניסן. התעניות גורמות לייסורי הגוף ובאות כדי למנוע ייסורים מאת ה' שהם תנאי לכפרה המלאה מעוון כרת.

מקווה שעזרתי לך.

בברכה,

חיים בריסק