שרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/10/04 10:39 ז בחשון התשסה

שאלה

שלום.

אני שמינסטית וכרגע מדברים איצנו על בחירת מקום לשירות לאומי.

אני לא מבינה מדו ליהודי (ליהודיה), יש צורך בשנה שלמה של נתק מהחיים בשביל חסד.

חסד צריך להיות לאורך כל החיים שלנו מגיל 3-120! ללכת להתנדבות מגיל צעיר אח"כ להקים בית ולגור במקום שיש בו שליחות למה צריך שנה שלמה שבה יש קריעה רק בשביל חסד?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אכן את צודקת חסד עושים כל החיים.
אבל שירות לאומי זה שירות של התנדבות ויש בו גם אלמטים של חסד אבל לא רק.
יש המון צדדים נוספים חלקם טובים וחלקם לא טובים ואת צריכה לשקול בהתאם לאישיות שלך ולמכלול שלם של נתונים.שקשורים אלייך ושקשורים למקום בו את תשרתי.
ולא לכל אחת מתאים אותו הדבר.

אגב, בהקשר ל"קריעה " שהזכרת , דעי לך כי זה לא חוכמה להתמודד עם דברים קלים. ראי כמה צריך לגייס כוחות לעזור לאדם אחר שהוא לא חבר ולא שכן אלא שונא " כי תראה חמור שונאך רובץ תחת משאו " התורה נותנת דוגמה כזו כי לעזור לאח או לשכן או לקרוב זה גם חסד ואבל זה קל .המבחן של האדם זה לעזור לאחרים כשקצת קשה וקר בחוץ ויורד גשם....

בהצלחה,

עוזיאל
.