שם ה' ברצף

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 07/09/11 23:12 ח באלול התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

השנה התחלתי לקרוא תהילים די הרבה ומתוך אי ידיעה של הלכות תהילים ובתורה בכלל, הייתי אומרת פעמיים את שם ה' ברצף. היום אני כבר יודעת שאסור ואינני עושה את זה אך ידוע לי שחטאתי.איך עושים תשובה על זה?! ולא רק זה אלא שגם היום יוצא לי (בטעות ממש בטעות)להגיד את שם ה' ברצף נגיד בברכות או בתהילים לדוגמא כשפסוק נגמר בשם ה' ומתחיל שוב בשם ה' אז יוצא להתבלבל.... מה ניתן לעשות כדי לכפר על מעשים אלו?

תודה

תשובה

אין צורך בכפרה אלא בהשתדלות לקרוא נכון.
לא הזכרת שם שמים לבטלה אלא תוך כדי קריאת פסוק, אלא שזו היתה קריאה מוטעית. לומדים ומתקנים.