שידוכים

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 22/12/12 22:11 ט בטבת התשעג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני בחור תורני מאוד, דתי לאומי. עד עתה נפגשתי עם הרבה בנות שכולן צנועות, עם שרוול שלושת רבעי, וחצאית ארוכה. עכשיו אני נפגש עם בחורה באופי חרדי שרוצה בחור כמוני, והכל טוב, אבל היא הולכת עם חצאית שלושת רבעי עם גרביונים לפעמים יש חלקים קצת שקופים אבל לא לגמרי עד כדי כך שניתן לראות את הרגל עצמה. אבל חוץ מזה היא ממש צנועה מכל הבחינות כולן, בדיבור, בהופעה וכו'

אני בהתחלה פסלתי את ההצעה בגלל שהיא לא הולכת עם חצאית ארוכה כשמראש ידעתי ולבסוף הסכמתי, יש צל צילו של בעיה הלכתית עם איך שהיא הולכת שכדאי לוותר על השידוך בשביל זה?

תשובה

בס"ד

שלום
אשריך על שאיפותיך

אין לפסול מראש במקרה שאתה מתאר, ברור שצריך לבחון את רמת צניעותה בהתנהגות ובדיבור ובכלל לגבי שאיפותיה בעתיד

אם הכל נראה והולך בסדר אולי כדי לנסות (בהדרכה כיצד ואיך) לעלות את הנושא ואת שאיפותיך לקדושה ולטהרה גם בנושא הצניעות של נוות ביתך בהמשך המפגשים ולשמוע את תגובתה/דעתה של הבחורה.

בהצלחה