שאל את הרב

שחיטת בשר אשכנזית לספרדי

חדשות כיפה רבני כושרות 06/04/11 10:15 ב בניסן התשעא

שאלה

שלום רב.

שמעתי ששחיטת גלאט של בשר בקר וצאן הנעשית לפי הפסיקה האשכנזית אינה טובה מספיק לספרדי המקפיד על בשר חלק.

האם נכון ומה ההסבר? תודה

תשובה

שלום וברכה!

אכן יש שמועות על מספר בדצ"ים אשכנזים שלא מקפידים על שיטת הבית יוסף לגבי סירכות, כלומר שהבשר יהיה ללא רירין כמו שכותבים חלק מהבדצ"ים הספרדים על הבשר.

בבשר של הרב לנדא יש שתי רמות, רמת "גלאט" ורמת "חלק בית יוסף" הרב לנדא פרסם שספרדי יקח רק את "חלק בית יוסף".

הבשר החלק של הרה"ר ע"פ דבריהם הוא גם חלק ללא רירין

חג שמח

www.kosharot.co.il

כתבות נוספות