שאלות הלכתיות שונות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/04/09 01:04 יא בניסן התשסט

שאלה

הרב שלום, להלן כמה שאלות:

1. האם מותר לברך/ להתפלל ( או אפילו שמע/ נטילה של בוקר) עם מכנסיים?

2. האם מותר להוריד שירים מהאינטרנט ולשמוע? ואם לא איפה אני אוכל למצוא הורדת שירים חוקית (ע"י קנייה)? על איזה אתר אני באמת יכולה לסמוך?( אני לא יכולה לקנות כל הזמן , על כל שיר שאני אוהבת דיסק שלם, זה המון הוצאות)

3. האם גזל שלא במכוון נחשב כגזל?

4. האם כשמשאירים חמץ שלא במכוון זה נחשב כחטא?

5.האם לאשכנזים מותר להחזיק קטניות בבית בפסח?

6. אני חצי ספרדייה ( מצד אמא) וחצי אשכנזייה ( ממצד האב) זאת אומרת שמצד הדין אני אשכנזייה.משפחה חד הורית, אבא שלי נפטר לפני יותר מ10 שנים,במשך כל השנים האלה הייתי אוכלת קטניות בפסח ,אבל בשנתיים האחרונות התחלתי להתחזק יותר. האם עכשיו כשיש לי יותר מודעות לאיסור הקטניות לאשכנזים עליי לנהול על פיו, למרות שאני בפסח בבית ואמא שלי ספרדייה ונהגתי אחרת כל השנים לפניכן?

7. מה הסדר תפילות של פסח, מתי בדיוק קוראים את התפילות המיוחדות לפסח ( מה שכתוב בתפילת 18) האם רק בחג עצמו או גם באיסרו חג או גם בחול המועד??האם צריך לקרוא הלל?(סליחה על הבורות, הייתי רק מסורתית לפני שנתיים)

תודה רבה!!! שלי

תשובה

שלום וברכה,
1. מותר לברך לקרא קריאת שמע ליטול ידים וכד´ במכנסיים
לתפילת שמונה עשרה ולברכת המזון צריך להתלבש כמו לפני מלך.

2. אין להוריד מהאינטרט שום דבר שיש עליו זכויות יוצרים. ניתן לברר באקו"ם - האיגום המתאים לכך.
חוסר כסף אינו מתיר לאדם לגנוב, גם מי שאין לו מה לאכול אינו רשאי לגנוב לחם.

3. גזל שלא במתכוון הוא גזל.

4. להשאיר חמץ שלא במכוון - אם זה פירורים והאדם הפקיר אותם [באמירה שאחרי שריפת החמץ אנו מפקירים את החמץ שברשותינו וזה תופס לגבי פירורים חסרי ערך כספי].
אם זה כמות ראויה הוא עובר על איסור תורה ומבטל גם מצוות עשה של ביעור החמץ שענינו לבער את החמץ שיש לנו בבית בליל/יום יד בניסן.
5. מותר לאשכנזים להחזיק בבית קטניות בפסח. זה לא חמץ. מותר להם לאכול מסיר בו בשלו קטניות ועוד. קטניות
6. בבית אמך תוכלי את כל מה שהיא מכינה גם היום וגם במשך כל חייך.
להסביר את הענין - קטניות הוא מנהג [מנהג חשוב שאין לזלזל בו] אבל כיבוד הורים הוא מהתורה ולכן גם כשתגדלי תוכלי תמיד אצל אמך את מה שהיא מכינה לפסח בלי היסוס [ונלע"ד גם אצל סבא וסבתא ואצל חמיך וחמותך ולא יותר מכך].
כעת אני מבין שאת עדיין תחת רשות אמך ולכן גם כשאת הולכת איתה לכל מיני מקומות תנהגי כמנהגה. כאשר את הולכת בלעדיה - טוב ומומלץ להחמיר.
7. תפילת 18 של חג ביום טוב הראשון והאחרון בערבית שחרית ומנחה. בחול המועד מתפללים 18 של חול ומוסיפים ´יעלה ויבוא´
תפילת מוסף בכל שבעת ימי החג [גם בחול המועד]
הלל מלא אומרים ביום [ובלילה] הראשון ובשאר הימים הלל ´מדולג´ כמו בר"ח.
לענין תפילה אסרו חג הוא יום חול כמעט רגיל.

חג שמח
דוד לוי