שאלות בהלכה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 31/07/12 13:30 יב באב התשעב

שאלה

בס"ד

1.האם אחרי שבירכתי ברכת המזון או ברכה אחרונה אחרת הברכה הראשונה כבר איננה תקפה וצריך לברך מחדש אם ארצה לאכול עוד?

2.אם ברכתי למשל 'מזונות' בחדר השינה ואני רוצה לקחת משהו מהמטבח או מחדר אחר בבית או לדבר קצת עם בן המשפחה האם אני צריך לחזור ולברך ברכה ראשונה או שהברכה עדיין תקפה?

3.האם מותר להישען על עץ בשבת? והאם מותר דרוך על דשא,אבנים,עלים,פירות וענפים בשבת מבלי כוונה?האם יש עצה להמנע מזה עושים בכדי להימנע מזה?

4.יש לי שני ציציות אחת אני לובש לשינה ואחת אני לובש בבוקר,אני קודם כל לובש את הציצית בבוקר ואחר כך מברך פעם אחת,האם זה בסדר והאם זה פוטר גם את הציצית שאני לובש בלילה לשינה?

תודה רבה והמשך יום נעים :)

תשובה

בס"ד

א.כן
ב.עדיין תקפה
ג. אסור להשען על עץ, מותר לדרוךעל דשא ועל כל השאר.
לא צריך להמנע אלא מדשאת גבוהה שאין פשרות לעבור בו מבלי לקטיף/לקרוע מהדשא.
כל טוב