רצח

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 12/12/06 17:58 כא בכסלו התשסז

שאלה

איך ייתכן רצח?!

הרי מוות הוא יציאת הנשמה מהגוף וחזרתה לבורא.

אם כן,איך ייתכן שבשר ודם יחליט מתי זה יקרה???

ואם תאמר שהכל מהשמיים ושהקב"ה כיוון את כל זה,איך אפשר???למה שה' יעשה כ"כ הרבה רציחות מזעזעות כ"כ כמו שקורה כל יום????

האם זה מכוון שנער במועדון ירצח כי עקפו אותו בתור,או כי "גנבו" לו את החברה?!?!?!?!

למה שה' הטוב ירצה שזה יקרה????

תשובה

שלום וברכה
האם "איוולת אדם תסלף דרכו ועל ה' יזעף ליבו?"
האדם קיבל בחירה והוא עתיד לתת דין וחשבון על כל מה שעשה בעולם, וכבר כאשר קין הרג את הבל הקב"ה נזף בו והעניש אותו ואמר "כל דמי אחיו זועקים מין האדמה".
רצח הוא מעשה חמור מאד מאד על פי היהדות עד כדי כך שאפילו מי שהרג בשוגג נענש בעונש חמור של גלות לעיר מקלט, עונש שיכול להיות לעיתים "מאסר עולם", ומי שהרג במזיד מחוייב בתנאים מסויימים על פי דין תורה גם עונש מוות.
את השגחת ה' ואת העובדה שהכל גלוי וידוע לפניו אין לערבב עם בחירת האדם ולמעלה מבינתנו להבין את המושגים "ידיעה ובחירה", כיצד הם הולכים יחדיו.
בברכה