ריבית

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 15/03/10 09:28 כט באדר התשע

שאלה

יש בנקים ששיטת העבודה שלהם היא כזו.

כאשר מישהו מפקיד אצלם סכום גדול של כסף, ולא דורש אותו או מושך ממנו במשך תקופה ארוכה מאוד, אזי בתור "פרס" על התנהגותו הטובה, לאחר זמן מסויים הבנק "מעלה" במקצת את סכום הכסף שהופקד בחשבון.

שאלתי היא, האם יכול להיות בנידון שלנו בעייה של איסור רבית ?

תשובה

שלום וברכה!

בבנקים שיש להם היתר עסקה (וכמעט לכל הבנקים יש. אך בכל מקרה לפני ההפקדה כדאי לבדוק את הענין מול הבנק) ניתן להפקיד כסף לתקופה ממושכת ולקבל על זה אחוזים המכונים בלשון הבנקאית "ריבית". ההיתר מבוסס על כך שלמעשה כאשר אדם מפקיד כספו בבנק הוא נותן לו רשות להשתמש בכספו לעיסקאות שונות המניבות רווחים ובכך נהפך לשותף של הבנק בעסקים. לכן כאשר מגיע מועד הפרעון הבנק מתחלק עם האדם המפקיד כספו ברווחים משותפים. כלומר הכסף שמתאסף אינו ריבית, אלא חלק מהרווחים של פעילויות עיסקיות המגיע לאדם והוא מותר.

בברכה,

חיים בריסק