קשה לי להתבטא בעל פה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/06/09 14:22 יז בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

הרבה פעמים אני מרגישה

דברים שאני רוצה לספר ולהוציא החוצה אבל שאני באה לדבר אני מרגישה שבכלל אני לא אומרת חצי ממה שאני מרגישה וחושבת..

איך אפשר לתקן את זה??

אני לא רוצה להגיד דברים שאני לא חושבת...

אין לי כ"כ בעייה לדבר מול אנשים ואפילו הרבה

זה גם מבלבל אותי בכל מיני דברים

אני יודעת מה אני מרגישה וחושבת ושאני באה להסביר לאנשים זה פשוט קשה לי אולי קצת להתבטא בעל"פ..בכתב לא קשה לי

מה אפשר לעשות???????

תשובה

בס"ד
שלום רב,
את מציינת תופעה מאוד נפוצה ומטרידה. כל אחד מוטרד מקושי מסוים שהוא סובל ממנו.
הכשרון למתמטיקה הוא דוגמה מוכרת: יש בכיתה חברים מוכשרים למתמטיקה, לא משקיעים מאמץ וזוכים להישגים מצוינים. אנחנו לעומתם עמלים ויגעים ולבסוף מגיעים להישגים בינוניים (במקרה הטוב).
המצב שלך נראה דומה: יש מי שהתברך בכשרון להתבטא בע"פ - ויש מי שהתברך בכשרון להתבטא בכתב.
את יכולה להתאמץ מאוד לשכלל את כשרון הביטוי שלך בע"פ, אבל זה ידרוש ממך הרבה כוחות, וההצלחה המלאה תבוא רק אחרי הרבה מאוד עבודה.
כדאי לך לחשוב על הדרך העוקפת. בתורה מסופר על משה שאומר לד´ שהוא כבד פה וכבד לשון. בסופו של דבר הקב"ה פתר את הקושי בכך שצרף אליו את אהרון שידבר במקום משה.
גם את יכולה לעקוף את הקושי שלך, ולהשתמש בכשרונות הטובים שלך שיחליפו את המצבים שמכבידים עלייך. יש לך כשרון להתבטא בכתב - עדיף לכוון את עצמך למצבים ולמסגרות בהם התגובות שלך תהינה בכתב. יש היום הרבה מאוד במות שבהם אנשים מתבטאים בכתב - באינטרנט זו הדרך היחידה להתבטא.
אבל גם בקשרים חברתיים: אפשר לכתוב לחברות פתקים - זה מתקבל על פי רוב בשמחה. אפשר לכתוב קטעים ולהקריא בהזדמנויות שונות. להגיב על דברים בכתב ולהקריא או לתלות בלוח מודעות, לפרסם בעיתון.
אנחנו מחויבים כלפי הכשרונות שהקב"ה מעניק לנו, עלינו לזהות אותם ולפעול לפיתוחם וביטויים.