קייקים-צנוע?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/06/09 12:54 טז בסיון התשסט

שאלה

בעזה"י.

שלום וברכה!

ב"ה אני מסימת השנה י"ב ויש לנו למסיבת סיום קייקים.

אני בהתלבטות אם ללכת לקיקים בגלל חוסר צניעות.(מיד אחרי הקיקים יש לנו שבת לכל השכבה אז זה לא שאני אפסיד זמן עם חברות...)

אשמח לתשובה!

בשורות טובות ותודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום וברכה,
מן הדין אפשר לשוט בקייקים בלבוש צנוע (גם אם הבגדים נרטבים זה לא פוגע בצניעות) ואין כלל בעיה של צניעות.
עם זאת נכנסים כאן שיקולים של מידתיות שאין בהם הלכה פסוקה אלא אמת של אדם עם עצמו.
את צריכה להתבונן בעצמך ולחשוב: מדוע את שואלת את השאלה? אפשר שבתוכך את מרגישה שיש כאן פגיעה בצניעות! אם ההשתתפות בקייקים מביאה אותך להרגיש שזו ירידה בדרגת הצניעות שלך בגלל האוירה או בגלל הסביבה, את חייבת לשמור על עצמך.