קביעת המוות בשבת

חדשות כיפה מכון שלזינגר 20/03/07 13:00 א בניסן התשסז

שאלה

בבית החולים נהוג לקבוע מוות ע"י בדיקה קלינית וביצוע אקג'. ללא קביעת מוות לא ניתן לבצע פעולות מסוימות כמו העברה של החולה מן המחלקה, ניתוקו ממכונת ההנשמה, הפסקת הטיפול... ובשבת, כיצד ניתן לקבוע מוות ללא חילול השבת ? והאם הפתרונות לכך מאוגנים בחוק ואכן יאפשרו קביעת מוות על פי חוקי המדינה.

תשובה

אין שום היתר לקבוע את המוות ע"י ביצוע א.ק.ג בשבת אף לא לבקש מגוי לעשות זאת. חולה שמת בבית, מותו נקבע ע"י סימנים קליניים בלבד.
אם מאידך הרופא אינו בטוח שאמנם החולה מת ואם לא, יבצע החייאה, ודאי מותר לעשות א.ק.ג גם בשבת.

השאלה נענתה ע"י: רבני מכון שלזינגר