פתרון חלום

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 03/03/17 06:06 ה באדר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב ,

לפני כמה ימים אני ואמא שלי החלטנו שאנחנו עוברים דירה , בדירה החדשה שלנו היה לנו לא טוב .... ניסינו להיות שמה עוד כמה זמן וזה עדיין לא עזר לפני מספר ימים חזרנו לדירה הישנה שלנו (אין כמו בבית) . הלילה בבית הישן חלמתי חלום שערער אותי , החלום - חלמתי שאני יושב בספה ומולי אבא של חברה שלי הייתה לו עין מוזרה בצד ימין בצבא כחול בהיר (שבמציאות אין לו) ואשאל אותי למה עברנו ואמרתי לו למה ואז הוא אמר לי שלדעתו אנחנט צריכים לחזור ושיהיה לנו יותר טוב שם . אחרי כמה שעות בחלום חלמתי שאני וחברה שלי עושים הליכה ברחוב של הבית הישן שלי ועוקב אחרינו אוטו לאט לאט , חברה שלי ואני קלטנו את זה והלכנו בחזרה לכיוון הבית שלי שהגענו לכניסה של הבניין הבנאדם עם האוטו שעקב אחרינו יצא מהאוטו עם סכין וישר קלטתי את זה והוזזתי את חברה שלי הצידה ורצתי ישר לכיוון שלו וניסתי לנטרל אותו במהלך הניטרול עבר חייל וחיסל את אותו מחבל , מה זה אומר ?

תשובה

ב.טוב
אין בדורנו פותרי חלומות זה רק יוסף ודניאל
כל מי שינסה לפתור זה עבודה בעיניים
אי לכך גם אין להבהל מהחלום ואין לנו הבנה בזה אם בכל זאת קשה לך לתפקד יש דבר שנקרא הטבת חלום בסוף תפילת שמונה עשרה של שחרית אומר את הנוסח בפני שלשה אנשים
לגבי הבית מתנהלים לפי מה שאתם חושבים שטוב ולא לגבי חלומות
אין פה לבטל או חלילה לזלזל בחלום זה אחד משישים מנבואה אלא שלנו אין הבנה מה הנבואה ומה הדברים בטלים בהצלחה