פתיחת מסעדה לא כשרה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 08/09/11 02:31 ט באלול התשעא

שאלה

האם ליהודי מותר לפתוח עסק - מסעדה לא כשרה בחו"ל כאשר ברור שרוב רובם של הסועדים הם גוים.

האם ניתן להקל במקרה ש יכנסו יהודים למסעדה, יבהירו להם כי מסעדה זו אינה כשרה?

תשובה

יש כמה סיבות שבגללן אין לפתוח או לעבוד במסעדה כזו:
1. יש בשר שאסור באכילה ליהודים ומותר לגויים, אבל יש גם בשר (או אוכל אחר) שאסור בהנאה, וממילא אסור גם למכרו לגוי.
2. לעולם אין לדעת אם הנכנס הוא יהודי או גוי, בודאי שלא בחו"ל. החשש מלהכשיל יהודים קיים.
3. כתוב בהלכה , שאם נזדמנה למישהו נבלה, כגון ששחט בהמה ונמצאה טריפה או שמתה לו בהמה, מותר לו למכרה לגוי, אבל לא להתעסק במסחר כזה בקביעות.
ועוד...
ובודאי טוב יותר לעסוק במצוות או בדברים המותרים, ולא בדברים שהתורה הרחיקה אותנו מהם. (למעט הלוואה לנכרי בריבית שבמפורש מופיע היתר לזה בתורה. )