פרידה כואבת

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 22/07/04 17:05 ד באב התשסד

שאלה

שלום וברכה!

לפני כחודש וחצי נפרדתי מבחורה, הקשר נמשך עשרה חודשים והיתה התאמה טובה מאוד בנינו. מסיבה "טכנית" נפרדנו (אני בן 22 והיא בת 18, היא הרגישה שאינה בשלה לנישואין).

עד כאן הכל סביר, אלא שבזמן שנפרדנו היא התחילה למצוא בי "פגמים", הדבר פגע בי מאד שכך היא בוחרת לסיים את הקשר, אפילו לא ראיתי טעם להתחיל "להתגונן" הואיל וכבר החלטנו להפרד, מעיין תחושת בגידה של אדם קרוב.

חשוב לציין, אני בטוח שהדברים לא נעשו ע"מ לפגוע, אלא כדי לא לצאת "אשמה" בפרידה.

שאלתי היא:

כיצד ניתן לסלוח לבן אדם שפגע בך מאוד ואפילו אינו מודע לכך?

יצויין כי אני מאוד מעוניין לסלוח לה, ומשתדל לדון לכף זכות, אבל התחושה הקשה נשארת.

תשובה

שלום רב
אין לי ספק שעוברת עליך תקוםה לא קלה ואכן ראוי אתה להערכה על צורת התמודדותך עם הענין הוכחת הרבה בגרות ובשלות במהלך שנקטת ועל כך יישר כוח איני בטוח שהבחורה אכן ברמת הבשלות שלך ומתוך כך ניתן גם להבין את התנהגותה .
חשוב גם לקחת בחשבון שקשר של עשרה חודשיםהוא משמעותי ולכן גם הקושי מצידה
אין לי ספק שהזמן יעשה את שלו חזק ואמץ
שבת שלום מיכאל ברום