פסח

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 02/04/14 12:41 ב בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!

איך ניתן להכשיר תבנית של תנור לפסח? לא נמצאת תבנית מתאימה בכדי להחליף אותה. האם ניתן לנקות היטב להגעיל לעטוף בנייר כסף ולהשתמש בה כבסיס לתבניות חד פעמיות? כי תבנית חד פעמית ללא בסיס, לא "נתפסת" בתנור.

(לפי דעת ספרדים)

תשובה

בס"ד
שלום ברכה,

ישנה בעיה להכשיר תבניות אפייה משום שהם צריכים לעבור ליבון, ומאוד קשה ללבן תבניות.
ולכן הדרך המומלצת היא לרכוש תבנית לפסח, או לרכוש תבנית חד פעמית.
אחרי ניקיון היטב של התבנית ועירוי מים רותחים על התבנית (עדיף גם לכסות את התבנית בנייר כסף), וכן ניתן להשתמש בה כבסיס להניח על גבה של תבנית כשרה לפסח.
בברכה רבה,
חג כשר ושמח
הלל