פסח

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 06/04/07 14:56 יח בניסן התשסז

שאלה

האם מותר להוציא כלי מהארגזים שיש בהם חמץ להוציא את אחד הכלים ולהכשיר אותו באמצע פסח? אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם....

תשובה

אפשרי, בתנאי שלא התכוונת למכור את הכלים לגוי במכירת החמץ. אם עשית זאת הכלים לא שלך, וחוץ מזה תצטרכי אחרי הפסח להטביל את כל כלי המתכת והזכוכית במקווה... כי כל הכלים ייחשבו לכלים שנקנו מנכרי