פסח מצה ומרור מה המצווה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 15/03/10 22:26 כט באדר התשע

שאלה

הבנתי שאמורים שמי שלא אמר פסח מצה ומרור לא יצא ידא חובת מצוות פסח, והנבתי שלא הכונה היא להגיד אל לאכול

מצה - כמות כל שהיא בזמן כלשהוא

מרור - כמות כל שהיא בזמן כלשהוא

רציתי לשאול מה החובה לפי האשכנזים תודה

תשובה

שלום וברכה!

יש חובה לא רק להגיד, אלא גם לאכול פסח, מצה ומרור כמות של כזית (כמות של קופסת גפרורים. במצה זה בערך חצי מצה) ויש נוהגים להחמיר 2 זיתים בזמן של כדי אכילת פרס. לגבי אורך הזמן של כדי אכילת פרס נחלקו הפוסקים: יש אומרים 9 דקות, יש אומרים 8 דקות, יש אומרים 4 דקות ויש אומרים 3 דקות. למעשה כדאי להחמיר ולענוד בזמן של 3 דקות.
את הפסח בימינו מחליף אפיקומן.

זו הלכה לכל העדות.

בברכה,

חיים בריסק