פסוקים של תנ''ך מוטבעים על הרצפה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 11/09/16 00:57 ח באלול התשעו

שאלה

בס"ד

שלום רב,

בקיץ, זכיתי לטייל חברותיי ואני בטיילת יפה לאורך הירדן.

אך לצערי, לאורך הטיילת היו שזורים פסוקים (ללא שם ה') מהתנ"ך על הרצפה, כך שהעוברים ושבים דרכו על אותן כתוביות.

האם זה תקין??

או שיש צורך לשלוח מכתב כלשהו?

אשמח לדעת

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי, קיים איסור לצטט פסוקים שלא במסגרת כתיבת ספר תורה, והקלו כאשר יש צד חינוכי בדבר. ויש שהקילו יותר והתירו לכתוב גם לצד קישוט ביהכ"ס ובדפנות הסוכה.
ופסוקי התורה ופסוקי הנ"ך דין אחד להם בנושא זה, ומ3 תיבות נחשב כציטוט מפסוק.

לכן, נראה שאין הצדקה מעיקר הדין לכתיבת פסוקים בטיילת, אלא אם יש כאן צד חינוכי-לימודי למטיילים, כדוגמת שלט שבו מופיעים פסוקי חציית בנ"י בירדן כפי שמתואר בספר יהושע.

אך מתיאורך נראה שמדובר על קישוט הרצפה הנדרכת - וקיים בזה זלזול גדול!

לא נראה לי שהתייעצו עם פוסק הלכה בנושא, וראוי לשלוח מכתב למועצה הדתית הרלוונטית או למשרד הדתות.

אדגיש שאולי מדובר על אזור של עבודה זרה נוצרית, ואולי זאת הסיבה לפשר העניין.

יישר כחך

יוגב כהן
הר ברכה