פדיון הבן

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 13/09/11 14:17 יד באלול התשעא

שאלה

שלום וברכה,

הנני בהריון ראשון ובע"ה יוולד לי בן בכור.

בתחילת ההריון עברתי דימום מסיבי שנקרא ברפואה "הפלה מאיימת".

הנ"ל אומר שאין ידיעה מוחלטת מהי הסיבה לדימום הנ"ל או מהו.זה יכול להיות השרשה או אולי אפילו עובר שלא החזיק מעמד.

לאחר המקרה הנ"ל עדיין היה עובר בתוכי והוא עדיין ברחמי,ב"ה.

נשאלת השאלה האם נוכל לקיים פדיון?שהרי אם היו לי תאומים,איך אדע האם הוא הוא הבכור?

אודה לתשובתך המהירה.

תודה.

תשובה

הבכור הוא "פטר הרחם". כלומר מי שיוצר ראשון מהרחם, דרך תלת הלידה. מכיון שבתהליך לידה ברור שהחי יצא ראשון, אין שאלה והוא יהיה הבכור. בניתוח אולי יוציאו את העובר ההוא תחילה, אבל בניתוח אין כלל פדיון.
השאלה היתה יכולה להיות מעשית לו היה העובר ההוא יוצא בצורה טבעית, כי אז באמת הוא אולי פטר כבר את הרחם.
שיהיה הכל בשעה טובה.