עכבישים בחורבן הבית

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 04/08/11 11:37 ד באב התשעא

שאלה

שמעתי שיש מדרש שמספר שעכבישים עזרו בחובן הבית ולכן יש מצוה להרוג אותם.

האם הדברים נכונים? אם כן אשמח לקבל מראה מקומות לעניין.

כל הישועות.

תשובה

בעזה"י

שלום,

אינני מכיר מדרש כזה, מי מהגולשים שמכיר- מוזמן להאיר את עיני.

ובכל מקרה "רחמיו על כל מעשיו".
איסור על גרימת צער בעלי חיים הוא איסור חמור (לפי חלק מהפוסקים איסור דאורייתא!).
כאשר בעל חיים מסכן אדם - בוודאי שיש למנוע ממנו לעשות זאת גם במחיר הריגתו, אך אם הוא אינו מאיים ואינו מזיק אסור בתכלית האיסור לפגוע בו.
הדבר נכון לגבי נמלים, חתולים, סוסים ופילים וכל בעלי החי ובכללם עכבישים.

בברכה
אור