עור חזיר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/03/16 20:56 ה באדר ב'

שאלה

שלום, אני ילד בן 14. יש שאלה שמאוד מטרידה אותי.

בבית ספר שלי עשו סוג של פעילות שקשורה לכל מיני דברים, וחבר מהכיתה אמר שכדי למנוע פיגועים צריך ומצווה אפילו לקבור עם כור של חזיר את המחבלים. הרב של בית הספר הסכים איתו, אני התווכחתי איתם המון זמן שזאת לא דרכה של תורה, ושאם אדם באמת מאמין בה', אנו צריכים לעבד עם עצמנו ולא לסמוך על כל מיני שיטות למנוע את זה, כי להפך, הדבר הזה רק ישפוך דמם של יהודים בכל העולם. הם לךא הסכימו איתי. אנחנו מתווכחים על זה עד היום.

מה הדין? - אני בטוח שזו לא דרכה של תורה וככה לא צריך לנהוג.

למרות ש''רוסיה עושה את זה, ולהם לא אומרים כלום''. אנחנו לא רוסיה.

תשובה

שלום
אומנם זה לא בדיוק כבוד המת לקבור אותו עם עור של חזיר, אך עם המומחים מכוחות הביטחון יאמרו שיש סיכוי שזה יציל חיי אדם בגלל ההרתעה, פיקוח נפש דוחה כידוע, אפילו איסורים.