ספירת שבע נקיים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 30/01/11 19:52 כה בשבט התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב אני הבנתי יש מחלוקת האם האשיה צריכה לספור שבע נקיים בפה או רק לזכור בראש {או לכתוב] והבנתי שהלכה היא כמי שאומר לא לספור בפה

{ובספר תפילת חנה ראיתי שמנהג חסידות כן לספור}

אבל יצא לי לקרוא ואני לא זוכרת איפה שלא לספור בפה כי זה כמו ספירת העומר שאם מתבלבלת אז זה סותר את הספירה שלה ואז לא יודעת מה תצטרך לספור עוד יום או מחדש?

קיצר אם הרב מכיר סברא כזאת ואם זה באמת נפסק להכלה או לא

אני מאד אשמח אם יפנה אותי לאיפו זה כתוב ומי אמר את זה

כי חרשתי על האינטרנט וכל הספרים בבית ואני לא מוצאת ואני זוכרת בירוור שקראתי על זה

תשובה

אינני יודע מקור למה שכתבת, בכל אופן ההלכה היא שאין חיוב של ספירה בפה, אבל כן יש חיוב לדעת שאת במהלך ספירת שבעת הנקיים. (וכמובן באיזה יום, אחרת איך תדעי מתי לטבול?)
אכן, יש דעה שצריך ספירה בפה, ומי שעושה כך - אשריה! (אם היא יודעת באיזה יום עשתה הפסק טהרה - ממילא אין חשש לבלבול!)