סעודת הודיה לאחר הפלה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 03/08/09 11:52 יג באב התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחר 5 שנות טיפולי פוריות לקחתי על עצמי לערוך סעודת הודיה ל-10 נשים ולקרוא נשמת כל חי בפניהן "בתנאי" שאזכה להתעבר.

לאחר מס' חודשים אכן זכיתי להתעבר, אך לצערי ההריון הסתיים בהפלה טבעית בשבוע השישי .

האם עליי לערוך סעודת הודיה בכל זאת?

אני מרגישה שאני כן צריכה להודות לקב"ה בפני כולן אך מצד שני מתביישת שכולם יידעו ויסתכלו עליי במין מבט מרחם.

תשובה

בס"ד
שלום וברכה:
לפי הבנתי ה"תנאי" היה ההתעברות ולכן לפי דעתי את צריכה לעשות את הסעודה כפי שהבטחת, וזה באמת גם מה שאת מרגישה.
אני מבין את תחושת הבושה ומקווה שתצליחי להתגבר עליה לעשות את הסעודה ולהודות על מה שהיה ולבקש על העתיד, אל יאוש!
אולי כדי גם לפנות למכון פוע"ה (אם עדין לא עשיתם זאת).

הקב"ה יזכה אתכם בפרי בטן בקרוב, אמן.