נישואין בין עדות

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 21/12/05 04:25 כ בכסלו התשסו

שאלה

(אעדיף לקבל תשובה מרב מוסמך)

שאלתי היא פשוטה, האם יש איסור כלשהו ביהדות על גזענות? בחורה אשר ראתה והכירה בחור וביקשה שיכירו לה אותו עד ששאלה לעדתו ומיד אמרה עזוב, אני לא רוצה מישהו מהעדה הזו, ככשאלתי אותה לפשר הדבר היא מנתה לי את העדות ה"פסולות" וביקשה שאכיר לה מישהו שאינו נמנה על אחת מהן, כשאמרתי לה שזה סותר את היהדות היא ביקשה לראות תכלס איפה היהדות מורה(!) אחרת. האם היהדות אכן מורה או שוללת התנהגות כזו (אם יש מקור זה מאוד יעזור) בתודה מראש! גל

תשובה

לגל שלום!
תוכל להראות לה את דברי השולחן ערוך חלק אבן העזר סימן ב' סעיף ב':
"כל המשפחות בחזקת כשרות ומותר לישא מהן לכתחילה"
(בהמשך מובאים מקרים מיוחדים, בהם יש סיבה לחשוש לפסולי חיתון, אך אלה מקרים יוצאי דופן בלבד)
מקור השו"ע הוא מהרמב"ם שפסק כן על פי הגמרא בקידושין דף עו עמוד ב' - אמר ר"י אמר רב וכשיטת חכמים.
אם בכל זאת היא מתעקשת, עצתי לך שתרד מהעניין, היא אמנם אינה נוהגת כשורה אך כפייה בנושא רגיש זה עלולה ליצור מרירות בהמשך גם אצלה וגם אצל הוריה.
דוד