נישואין אזרחיים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 09/04/07 13:11 כא בניסן התשסז

שאלה

בננו נימצא בחול יחד עם חברתו לצורך לימודים. ביולי ם חוזרים לארץ על מנת להתחתןבחתונה יהודית רגילה כמקובל.

על מנת לאפשר לחברה לעבוד בארה"ב כיום, וגם כדי להמנע מבעיות בקבלת ויזה חזרה לארהב (החברה מתכונת לחזור לארץ במאי לסידורים ולטוס חזרה עד יולי), הזוג שוקל להתחתן כעת אצל שופט באר"הב בנישואים אזרחיים.

שאלתנו האם נישואים אלו יפריעו להם כשיחזרו לארץ על מנת להתחתן בדרך המסורתית?

תשובה

ב"ה כ"ג תמוז תשס"ז

שלום רב!

נישואים אזרחיים אינם מפריעים לנישואים הלכתיים, כיון שהם אינם מוכרים על ידי ההלכה.

בברכה

בניהו ברונר