נזם באף ודוגמה אישית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/06/09 02:02 יט בסיון התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני מתחבטת מספר ימים (או שבועות..) בשאלה האם חינוכי לעשות נזם באף.

אסביר את המצב..

אני קומונרית באחד הסניפים ושנה הבאה אני נשארת בעז"ה בתפקיד זה. אני רוצה מאוד לעשות עגיל באף ואני מתלבטת קשות.

מצד אחד- לא חינוכי, אני מהווה דוגמא להרבה חניכות. (אבל בעצם, למה זה לא מתאים?)

מצד שני- אם אעשה אחרי הקומונה זה יראה כאילו אני זורקת ישר אחרי שיצאתי מהתפקיד ויכולה להיווצר בעיה חינוכית גדולה יותר.

אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מתוך דברייך משתקפת האישיות החינוכית שלך. לפי ההתרשמות שלי הקומונה צריכה להיות עבורך תחנה ראשונה, ראוי לך להמשיך ולהביא עוד ברכה רבה לעם ישראל בעשיה החינוכית שלך.
יש לך אחריות חינוכית והבנה שהעיסוק בחינוך מחייב דוגמה אישית ולכן גם הקרבה.
יש לך גם רגישות לכלל החניכים שלך וההורים שלהם, את יודעת שיש ביניהם כאלה שרואים בנזם משהו שלילי, לכן חובתך להיות זהירה בעניין.

העוצמה החינוכית שלך מצטירת אצלי כמו קטר אדיר שמושך אחריו רכבת ארוכה: החניכים בסניף מהצעירים ועד הבוגרים ביותר.
האם אפשר להעמיד את הנזם - התכשיט הזעיר באף אל מול העשיה הכל כך מבורכת שלך?
האם הנזם יבלום את התקדמות הרכבת?
אבל את כלל לא קלת דעת, והנזם המטריד אותם אינו סתם תכשיט קטן.
נראה שהנזם חשוב לך הרבה יותר מאשר תכשיט. הנזם מבטא בעולמך משהו יותר עמוק. הנזם באף הוא עבורך הזדהות ואמירה חברתית שחשוב לך לבטא אותה.
אבל דווקא משום כך את צריכה להעמיק עוד יותר בשאלה מהו הנזם עבורך? מה עושה אותו כל כך חשוב לך?
עלייך להתחבר לשורשי הרצון שלך בנזם, ולבדוק, האם החשיבות של הנזם באה מהמקומות הגבוהים שלך: אהבת תורה ויראת שמים? חיבור לקדושת עם ישראל וארץ ישראל? רצון להרבות בכבוד ד´ בעולם ולקדש את שמו?