נגיעה לא לשם חיבה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 15/03/10 13:25 כט באדר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!!!

אני סטודנט לאופטומטריה. במהלך הלימודים אנו נדרשים לבצע בדיקות ראייה כתרגול אחד על השני. ישנם מקרים שאני נדרש גם לבצע בדיקת תרגול על בחורות. בחלק מהבדיקות נדרשת לעיתים נגיעה קלה בפנים או בעין כחלק מהבדיקה. האם יש מקום במקרה כזה להקל בנגיעה שהרי ברור שהנגיעה כאן היא לצורך לימודי בלבד ולא לשם חיבה? תודה.

תשובה

שלום וברכה!

נגיעה שאין בה חיבה אסורה מדרבנן. ברם חכמים לא גזרו במצבים כאשר אין ברירה אחרת או כאשר מדובר בכבוד הבריות. לכן לכתחלה יש לבקש מהסגל ההוראה לבצע תרגילים רק ע"ג גברים. הרי, ככל שאני מבין, אין כל הבדל בין עיניים שלהם לבין עיניים של בחורות מבחינה אנטומית ולכן אינך מפסיד כלום.

ברם אם הדבר בלתי אפשרי ויש צורך שתתרגל גם על בחורות, אז ניתן להקל ולהתיר נגיעה מקצועית-לימודית שאין בה חיבה.

בברכה,

חיים בריסק