מתחתנים?

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 21/12/05 11:59 כ בכסלו התשסו

שאלה

לצוות המשיבים שלום רב!

אני רווק בן 25,יוצא עם בחורה במשך כשנה.

במשך התקופה היה בקשר עליות וירידות, חיבור טוב, ולצערי הרב גם נפילות בנגיעה.

במשך הקשר אני החלטתי שאני רוצה להתחתן איתה, והיא מבחינתה יודעת שהיא רוצה אך משהו חוסם אותה מלתת תשובה חיובית. אני אוהב אותה אני חושב שיש בינינו קשר טוב שיכול להניב זוגיות נפלאה. לפני כשלושה חודשים נפרדנו למשך חודש וקצת ובזמן הזה התקשינו לנהל חיים כסדרם, היא ביוזמתה פנתה לרב כדי לשאול אם זה לא היה טעות ואני לרב אחר שניהם אמרו את אותו הדבר. שהקשר מתאים וצריך להתחתן החלטנו שנחזור ומאז אנחנו בהתלבטות של מה לעשות מאוד קשה לה להחליט כי משהו חוסם אותה היא מאוד רוצה להרגיש את זה ושלא יהיו לה ספקות. אני מבחינתי מאוד רוצה שזה יצליח אני לא יכול לחשוב על עוד פרידה נראה לי לא הגיוני כי אולי זה באמת הזיווג ואני לא רוצה לאבד אותו\ה. שהיינו אצל רב ביחד הוא ניסה להסביר לה שהספקות הם ספקות של כל בנאדם פשוט צריך להמשיך עם הקשר עד חתונה, ולא לוותר. אני כבר ביאוש מהמצב ובאמת לא יודע מה לעשות... השמות שלנו הם: שחר בן מרים ונועה בת רחל לאה או נועה בת לאה. אבקש את עצתכם במהרה. בתודה מראש!

תשובה

שלום רב!
אחד הדברים שמהווה חלק חשוב והכרחי בחיינו הוא ההחלטות, שאנו מקבלים על עצמנו. ישנן החלטות שעוברות בשגרת היומיום בצורה די פשוטה. אמנם ישנן החלטות שהן בעלות משקל ומשפיעות רבות על חיינו.אחת מאותן החלטות היא עם מי נחייה את חיינו.
החלטה זו של חתונה היא בעלת משקל רב ולכן הלבטים הם רבים ולא פשוטים. על כן, על מנת להתגבר על הקשיים, חשוב להגדיר לעצמנו כשלב ראשון, מה בדיוק אנו מחפשים על מנת לבנות קשר.
לאחר בירור זה והמפגש עם בן הזוג עולות עוד מספר שאלות הנוגעות להמשך בנית הקשר.
האם אנו מכירים מספיק כך שנוכל לומר שיש לנו בסיס חזק כדי להתחיל חיים יחד. אין צורך לראות כוכבים ושהאהבה תפרח כבר עכשיו בשיאה. צריך לחפש יחד את הפתח וההתחלה הנכונה והאמיתית לאהבה שתתפתח בהמשך חיינו.
השלב שבו אתם נמצאים הוא אכן שלב מתקדם בקשר שביניכם.הגעתם לאיזו פסגה, שאולי הייתה יכולה כבר להתממש. אמנם מכיוון שלא קרה דבר, כמו בחלק גדול מן המקרים מתחילות בעיות. הנפילות והקשיים הן תהליך ישיר וטבעי של אהבה, שמחפשת דרך להתקדם.עליכם להבין, אהבה היא תהליך דינאמי חי ונושם ולכן לא ניתן לעצור אותה כי כך היא, מתקדמת והולכת.האהבה דורשת שימוש בלתי פוסק בכוחות הנפש העמוקים שיש בתוכנו, בחיפוש אחר החלק החסר שישלים את חיינו.
קשר של שנה יכול בהחלט להיות תהליך מספיק על מנת למצוא מכנה משותף, מידות ותכונות אותן אתם מחפשים אחד בשני. עליכם להגדיר כעת בנחת, בשיחה ואפילו בכתב היכן אתם עומדים, ומהו השלב הבא בקשר ביניכם. מהם הנקודות לחיוב ולשלילה שמצאתם אחד בשני. האם נקודות אלו הם מהותיות או שניתן למצוא עמק שווה כיצד להתגבר ולהתחבר למרות אותם הבדלים.מה היעדים של כל אחד מכם כלפי עצמו ושלכם יחד.האם תהיו מוכנים להשקיע את כל כולכם על מנת לאהוב ולרומם אחד את השני, על אף כל הקשיים.
ישנם עוד הרבה דברים אותם ניתן לברר, אך נדמה לי שאת שלב ההחלטה לפחות בחלקו כבר עברתם.
אני מבין שבת זוגתך עדיין מתקשה לקבל את ההחלטה.אך עליכם לברר בדיוק מהו המחסום האחרון שעומד בדרככם בדרך להחלטה. אם מדובר בפחד אנושי טבעי, עלייך לחזק אותה ולהסביר לה, שכך הם דרכם של החיים בלתי ידועים ומלאי התמודדויות ושאלות.לכן אתם יחד על מנת להתגבר על כל מכשול בצורה משותפת.
ואם מדובר בנקודה מהותית שהיא יכולה להצביע עליה, אזי ניתן למקד את הדברים ולחשוב יחד כיצד להתגבר על אותה נקודה מקומית.
בכל אופן לא לחכות עם הדברים כי אחרת המצב יכול רק להימשך ולהיגרר לנפילות נוספות, עד כדי פרידה.
בהמשך החיים יש התמודדויות לא פשוטות. אך ברגע שיש החלטה, יותר קל לגייס כוחות כדי להתקדם ולהתגבר על כל המכשולים הבאים.
אדם צריך לקבל אחריות על החלטותיו על מנת להתקדם בחייו, זהו מבחן הבגרות שלנו. ולמרות שלעולם לא יהיה בטוח האם עשה את הצעד הנכון בהחלטתו. עליו להשקיע את כל המאמצים על מנת לקיים את מה שהאמין שנכון לעשות.
כל עוד הקשר חזק ביניכם השקיעו את כל שביכולתכם על מנת להגיע אל ההסכמה בדרך הבטוחה והקצרה ביותר.וב"ה גם אם לא סגרתם את כל הפינות עד הסוף, יהיו לכם שעות רבות יחד כזוג נשוי על מנת להשלים את הדברים.
בהצלחה רבה
ברק