משבר אמונה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 12/07/03 17:54 יב בתמוז התשסג

שאלה

כבוד הרב אני בחור דתי בהגדרה של כיפה סרוגה, למדתי בישיבה הטכנולוגית וכן שנה במכינה בצפת, ו3 שנים בצבא, אני מרגיש שמה שעשיתי לא מספיק וכל בחורה וכן הסדרניקים פשוט מעלי אני משמש כגבאי בביהכנ"ס שלי ובאמת משתדל תמיד לשאוף למעלה, אבל אין לי כוחות יותר, אני מרגיש שאני לא מספיק טוב בפני החברה ה"דתית" , וזה מצער ופוגע ואני מרגיש שאני יורד ברמתי הדתית מכיוון, שלא משנה מה אעשה, זה פשוט לא עוזר ושאני מבקש לצאת עם בחורה ברמה גבוהה משלי אז איפה שלמדתי פשוט לא מספק אותה ,ופשוט לא ניתן לי סיכוי אני גאה במה שעשיתי בחיי וששירתתי 3 שנים ושאני לא הלכתי להסדר, אבל כנראה שלא כך חושבים בחברתנו, וזה משפיל ופוגע , שאלתי אליך היא מה עלי לעשות ואיך אני מונע את הירידה מבחינה דתית, התחלתי לצאת עם בחורות ברמה דתית פחותה משלי, כי כמו שאמרתי בחורה ברמה דתית מעלי לא ברת השגה בשבילי, מה אני עושה ואיך אני חוזר חזרה למסלול הנכון, תודה לך שהקדשת זמן בשבילי ושבוע טוב.

תשובה

שלום רב! אסור לך להיבהל ממה שראית, חשוב שתדע שיש לך בהחלט אפשרות טובה להתפתח מבחינה רוחנית ובהתאם לכך למצוא את בת זוגתך ולבנות משפחה טובה,
הדבר שהייתי רוצה מאוד להמליץ בפניך זהו העניין של קביעת עיתים ללימוד תורה, מאוד חשוב שתלמד כל יום עם חברותא או במסגרת של שיעור יומי
בשורות טובות הרב מיכאל ברום