מכירת חפץ משובח יותר ללא ידיעת הקונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/06 15:44 כ באדר התשסו

שאלה

שלום רב,

שאלתי כדלהן:

פלוני מבקש לקנות גביע קידוש מצופה כסף ממוכר אלמוני.

לאלמוני יש במלאי החנות באותו רגע גביע קידוש מצופה ניקל בלבד.

1. שתי הגביעים זהים לחולוטין מבחינה ויזואלית

2. גביע הניקל נחשב לאיכותי ומשובח יותר מפני שעמיד יותר בפני החלודה וכד'

3. המחיר של שניהם זהה או שמחיר הניקל גבוהה יותר

4. הוכח כי לקוחות החנות "לא אוהבים" לשמוע "סיפורים" בסגנון "אין לי את זה אבל אני יכול להציע לך משהו אחר דומה/יותר טוב" ועלולים לבטל את ההזמנה. הביטול יהיה בגלל, חוסר מקצועיות/סרבול של הקנייה ולאו דוקא בגלל טעם מהותי בנוגע לחפץ עצמו.

בהינתן התנאים דלעיל, האם מותר לבעל החנות למכור ציפוי ניקל למזמינים ציפוי כסף מפעם לפעם ע"מ למנוע הפסד הזמנות/לקוחות?

תודה.