מחלת הנטינגטון

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 23/12/12 13:52 י בטבת התשעג

שאלה

שלום!בעלי סובל ממחלת הנטינגטון שזאת מחלה נדירה ופטאלית(יש מוות בסופה..)והגן של המחלהשלו הוא דומיננטי..הסימפטומים של המחלה מתגלים רק בשלב מאוחר של חייו

רציתי לעשות לבני אבחון ויש לרופא דילמה מצד אחד זה עניין של מוות ואם בני חולה במחלה הוא יכול למות ומצד שני יש את החוק שאסור לאבחן קטינים(מתחת לגיל 18)כל עוד אין סימפטומים של המחלה כוונת המדיניות הזאת זה כדי להגן על הקטינים ולתת להם הזדמנות לבחור לעשות את זה...

רציתי לדעת את דעת ההלכה למקרה זה...

תשובה

בס"ד

עליכם לפנות למכון פוע"ה

רפואה שלמה
ובשורות טובות