מחלה וחתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/09/03 14:48 כב באלול התשסג

שאלה

אנחנו מתחתנים עוד כשבוע וחצי וחטפתי מחלה. המחלה נחשבת מאוד מדבקת, ואסור לי להתנשק ולהשתמש בכלי אוכל משותפים. כרגע אני גם חולה. זמן ריפוי של הסימנים הראשוניים עלול לקחת בין 4-6 שבועות, כלומר אני עדיין אהיה חולה ביום החתונה.

לא חושבת שאוכל להגיע למקווה ולטבול את הראש, אני מרגישה כרגע מאוד חלשה וקשה לי מאוד לנשום.

האם זה אומר שנאלץ לדחות את החתונה? הכל כמובן כבר מסודר, והבנתי שלפי היהדות אסור לדחות חתונה. מה קורה עם המקווה ועצם זה שאסור לי להשתמש בכלים משותפים עם אחרים (אני לא רוצה להדביק אחרים בעצם שתייה מכוס היין המשותפת מתחת לחופה)? וכמובן אסור לי להתנשק עם החתן לאחר החופה

תשובה

שלום וברכה
ראשית, מזל טוב. אני מקווה שייסוריכם יהיו חלק מהבניין שאתם בונים.
אני מציע לא לדחות את החתונה. גם אם לא ניתן ללכת למקווה יש לערוך מה שקרוי "חופת נידה", אין את חייבת לשתות מכוס היין וניתן למזוג ממנה מעט לכוס אחרת וכדו', ובוודאי שאין חובה להתנשק עם החתן לאחר החופה. אם יש לך את הכוח לעשות זאת, שבו יחד עם הרב, עם הרופא ועם מי שצריך, ותכננו את הדברים בדרך בה אתם יכולים לעשות זאת.

מזל טוב