מחבתות שהתערבבו

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/05/09 12:41 יט באייר התשסט

שאלה

שלום, בביתי 2 מחבתות סולתם זהות.

אחת בשרית והשניה חלבית. היום ראיתי את שתי המחבתות בארון הבשרי ולכן, איני יודעת איזו מהן בשרית ואיזו חלבית. כיצד אוכל להכשירן לשימוש?

תשובה

שלום

יש להכשיר את שתי המחבתות ממה שבלוע בהן מספק.
עד שהן הוכשרו, ניתן להשתמש בשתיהן לפרווה.

דרך ההכשרה-
אם מדובר במחבת רגילה, ועיקר השימוש בה היה טיגון (כולל חביתות וכדומה), לדעת הרבה פוסקים מספיקה הגעלה. שמים את המחבת בתוך סיר גדול עם מים רותחים מבעבעים, והוא כשר. (יש מחמירים לעשות בזה ליבון קל, כמפורט בהמשך).

אם המחבת מצופה בטפלון, אם רוב השימוש היה בטיגון עם שמן, והמחבת חלקה ללא בקיעים בה, מספיקה כנ"ל הגעלה (ויש מחמירים להצריכה ליבון קל).
אך אם יש בקיעים, או אם המחבת חלקה אך רוב השימוש בה ללא שמן, אזי המחבת צריכה ליבון קל מעיקר הדין.
שמים את המחבת על האש, ומביאים אותה לכזה חום, שאם שמים עליה קש הוא מתחיל להשרף. כך משני צידי המחבת.

אמנם, אנו מקילים להתיר את מחבתות הטפלון ע"י ליבון קל רק בגלל שזה ספק, אך במקרה ודאי שהתערבו בשר וחלב במחבת טפלון, ראוי לכתחילה להחמיר ולזרוק את המחבת, במקרה שהמחבת עם בקיעים ורוב שימושה ללא שמן.

כל טוב