למה אסור לגעת בבנים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/02/06 22:00 כא בשבט התשסו

שאלה

אני נוסעת לבי"ס שלי עם בנים בהסעה,ואני שואלת למה אני לא יכולה לגעת בהם?להרביץ להם,לדבר איתם??למה חל איסור כזה של צניעות שאסור לגעת/לדבר עם בנים?במה זה יכול להשפיע??

תשובה

בס"ד

את בודאי מכירה את הסיפור על הנכרי שהגיע להלל הזקן וביקש ללמוד את כל התורה כולה על רגל אחת. ואת בודאי גם מכירה את התשובה שלו.

אני מניח שאת הסיפור הזה את מכירה כבר הרבה הרבה שנים. אבל ככל שמתבגרים יותר ויותר אנחנו מבינים את הסיפורים ששמענו בילדותינו בצורה הרבה יותר עמוקה ופנימית. ותנסי בבקשה לחשוב למה ההבנה הזאת של "ואהבת לרעך כמוך" היא כל התורה כולה?

אני חושב שהבגרות של כל אדם מתחילה ברגע שהוא מבין שיש נשמה לאנשים שסביבו. שיש להם זכות לחיות. להרגיש. לחשוב. לחוות בדיוק כמו שיש לו. שצריך לכבד את ההרגשות שלהם כמו שהוא רוצה שיכבדו את ההרגשות שלו. שיש להם זכות להיות שונים ממנו.

בנים הם לא בנות - נקודה.
מותר להם להיות שונים. עוד נקודה.
אם את נוגעת מהם - את מעוררת אצלהם רגשות מיניים. נקודותיים.
מותר לך להבין שאפילו אם את עוד לא מרגישה את זה - זה לא אומר שהם מרגישים כמותך. מותר להם להרגיש אחרת.

כשתביני את זה - תרגישי כמו אותו גר שברגע אחד הבין את כל התורה כולה. בודאי שאחר כך הוא היה צריך ללמוד את כל הפרטים. אבל ההפנמה הזאת שיש לאנשים אחרים רגשות וצריך לכבד אותם - היא הבנה כל כך בסיסית שאי אפשר בלעדיה.

אגב. ביום מן הימים זה עלול להזיק גם לך, ולא רק להם. אבל זה נושא בפני עצמו.

ראי כאן:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=33009

בהצלחה