לזרוק אבנים על שוטרים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/02/06 19:29 כב בשבט התשסו

שאלה

בס"ד ה' הוא המלך

שלום וברכה לכבוד הרב,

ניגש ישר לשאלות

הי'יתי בגירוש מעמונה ומה שראיתי שם זה פשוט זוועה ומכל הסיפורים ששמעתי ממש הזדעזעתי, וחשבתי האם יש באמת צורך שבנות יהיו בכאלה דברים שבנים נוגעים בהם?!? זה פשוט ערך אחד שמאוד חשוב אבל זה לא "מסתדר" ביחד עם הערך האחר (צניעות) שזה לא פחות חשוב!! אשמח אם תגיד לי מה צריך לעשות אם חו"ח יהיה עוד גירוש,

והשאלה השניה,

איך צריך להתייחס לשוטרים שהיו שם?! האם צריך לזרוק אבנים? (במקרה שהם באים עם פרשים ואלות) ואם מותר לקלל אותם? ואם במקרה שהם גוי'ים? אז איך צריך להתנהג?

אשמח אם תענה לי במהרה וסליחה על הפלספנות...

נ.ב.

ישר כוח על עבודת הקוידש שאתם עושים!!!

בציפיה לגאולה ממש בקרוב!!!

ושוב, תודה על הזמן,

תשובה

בס"ד

צריך לפעול היום שלא יהיה עוד גירוש. לא לחכות לגירוש הבא.
זה לא נכון לחשוב "מה לעשות כשיהיה עוד גירוש?".
אלה מחשבות אובדניות!!
כך משחקים לידים של המגרשים.

צריך לפעול היום, כדי שלא נגיע למצב כמו שהיה בעמונה.

הרבה שואלים: האם לזרוק אבנים. באיזה גודל ולאיפה לכוון לראש או לרגלים? האם רק על שוטר גוי או גם על שוטר יהודי? ואם נטעה ונפגע במקום שלא רצינו?
כל השאלות הללו הם [טעות של היצר הרע]. ההתעסקות בשאלות הללו מפריעה לך בעבודה העיקרית שאת צריכה לעשות היום.
לעשות היום - כדי שלא נגיע למצב הנורא ההוא.

מה לעשות?
לפעול בכל הכוח ממש.
לפעול בכל יום.
לפעול בכל רגע פנוי.
לפעול על מנת להחזיר עוד יהודי בתשובה.

אל תאמרי לעצמך "מה יועיל עוד יהודי?" - רוצים לגרש אותנו מהבית שלנו!!.
על זה בדיוק נאמר "פיתחו לי פתח כפיתחו של מחט ואפתח לכם פתח כפיתחו של אולם".

כבר היום 50% מהתלמידים היהודים במערכת החינוך הם ילדים דתיים וחרדים והמגמה היא מגמת "עליה". כל שנה נוספים עוד 3% אחוזים. גם הלבבות פתוחים. אם נעבוד נכון - עוד מעט וזה בידינו!

לכן צריך רק לעשות!
אנחנו כולנו צריכים להאיר פנים לכל אחד.
לקרב כל אחד.
לרשום עוד יהודי לחינוך דתי.
עוד יהודי לסמינר.
עוד יהודי יניח תפילין.
עוד שיעור תורה.
כל יהודי באוטובוס או ברחוב.
בבית או בעבודה.
במכתב או בטלפון.
בשבת או בחול.
השכן או השכנה, איש יקרב איש. אישה תקרב אישה, בכל רגע פנוי. כולנו מגויסים, אפילו הילדים.

אל תגידי אני לא יכולה.
הרבי מחב"ד הדריך את תלמידיו ואמר להם. מי שלמד אות "א" - שילמד אחרים את האות "א". ומי שיודע גם את האות "ב" שילמד "א" ו"ב". וכן על זה הדרך!!

את יכולה!!
כולנו יכולים!

כדי שנוכל להצליח אנחנו חייבים לקבל על עצמנו להתנתק בלי-נדר מהתקשורת הרעה והזרה. מרדיו, מטלוויזיה, מעיתונות בכל יכולתנו. הם מחלישים.
לא לצרוך את התרבות שמנתקת את העם מהשורשים שלו.
לא לתת להם כוח.

גם אם את לא עומדת בתנאי הזה - זה לא מעכב. הרב אמנון יצחק סיפר פעם כי הוא שיכנע אנשים להניח תפילין בשעה שהוא היה מתגלח בתער. הוא לא ידע עדיין שזה אסור. אבל הוא ידע שצריך לשמור שבת ולהניח תפילין. ואת זה הוא לימד אחרים.

ככל שנהיה רבים יותר ומאוחדים יותר, כך נוכל לפעול חזק יותר ומהר יותר.
לא מחכים לאחרים.
להתחיל לפעול מיד.

****

בענין האבנים על השוטרים. את מבינה שבדרך הזו לא נגיע לשום מקום. מה נעשה אחר כך?
נביא אלות? סוסים? מגינים?

אל תשחקי במגרש שלהם. שם אין לנו סיכוי ורצון לנצח. אנחנו לא כל כך רוצים להכות שוטרים עם אלות עד זוב דם.
נכון?!!

תשחקי במגרש שלך.
במגרש שלך את יכולה לנצח בקלילות.
כאן צריך להלחם וכאן צריך לנצח.

במגרש שלך - היריב הוא נחמד. הוא אח או אחות.
במגרש שלך - המלחמה היא בחיוכים.
במגרש שלך - הכל יותר בכיף.

בהצלחה