להמשיך את השידוך?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/05/14 11:19 יד באייר התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,אני בת 20

יצאתי עם בחור בשידוך לפגישה שלישית

בפגישה הראשונה ממש נדלקתי עליו מכל הבחינות

בפגישה השניה קצת קיבלתי רגליים קלות

ופגישה השלישית התחיל כבר ממש לשעמם לי,מה הרב אומר?יש לו מידות טובות, הוא במסגרת,ויש מציאת חן

השאלה אם החוסר ענין הזה שהתגלה ימשיך ככה או שאפשר לסדר את זה?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

אקדים בברכת הצלחה במסלול מציאת בן זוגך לחיים.

הנקודה שאת מעלה היא תופעה שקורת פעמים רבות. להרבה בחורים ובחורות יש לפעמים תחושה לפוטנציאל משמעותי בקשר עם הפגוש/הפגושה אך לא מוצאים את השיח המשותף.

חושבני שבמקרים כאלו חבל לאבד את ההזדמנות הנפלאה שקיימת, הרי קשה להתעניין באדם שאיננו מכירים מספיק.
לכן מומלץ לנסות לעורר נושאי עניין שונים וכך הפגישה עשויה להיות בהחלט מעניינת יותר.
הייתי ממליץ לך להכין לקראת הפגישה הבאה מספר נושאים שבוערים בך או מעסיקים אותך בתחומים שונים (לדוגמה, מדינת ישראל, תורה ועבודה, צניעות מול פתיחות), ותוך כדי הפגישה תעלי אותם לדיון ביניכם.
כמו כן, תנסי לפני הפגישה לחשוב על חוויות שחווית בעבר שהיית רוצה לשתף, או שאלות מעניינות שהיית רוצה לשמוע אודות הפגוש שלך.
באופן זה ניתן יהיה לשדרג ולייעל את תוכן הפגישה, והעניין שבה.
לפעמים גם עצם מקום הפגישה משפיע על איכות הפגישה, ושווה לחשוב על שדרוג מקום הפגישה (כמובן בגבולות ההלכה).
על אף שפעולות מעין אלו נראות מלאכותיות, ממקרים דומים שמעתי שיש בהן לעזור מאוד לפיתוח הקשר שיזרום באופן טבעי.

כמובן שאם על אף הניסיונות הרבים הדבר לא הועיל, ואת חשה חוסר עניין בבחור, לא מומלץ להתקדם הלאה לכיוון של חתונה.

בברכת הצלחה רבה,
הלל מרצבך