כשרות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 30/06/04 00:36 יא בתמוז התשסד

שאלה

שלום! שאלתי לגבי כשרות! יש לי דודים חילוניים אשר אינם מקפידים על כשרות.אלה גרים במושב ויש ברשותם רפת.לא ממזמן הם החליטו להתחיל לשווק גבינות מהחלב של הפרות.הם עושים כל מיני סוגים של גבינות,הם עושים זאת ללא שום פיקוח מצד גורם דתי שיכול לאשר את הגבינות.שאלתי היא האם מותר לאכול מהגבינות האלו?אבא שלי כבר אכל מהן וטוען שאין פה שום דבר שיכול להיות לא בסדר.תודה מראש!משה.

תשובה

למשה שלום רב:
יש לנקוט במשנה זהירות בעניין מכמה סיבות, א. יש לברר היטב מהן תהליכי הייצור והרכיבים שמוסיפים לתהליך ייצור הגבינה, ב. יש לבדוק את כשרות הכלים.
מיכאל ברום.