כשרות וגזל

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 25/12/13 18:17 כב בטבת התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

לא מזמן יצא לי לעבוד פעמיים בקייטרינג כמובן כשר.

במקום שעשינו את הקייטרינג בעלי המקום הם חילוניים אך מודעים לעניין הכשרות ויודעים שאין לערב בין הכלים הבשריים שבמטבח לשאר מאכלים חלביים.

ואכן באירוע בו נכחתי בתור מלצרית.

היה מעין "בופה" עם אפשרות להכנת קפה/תה וכד'.

היה אמור להיות חלב סויה פרווה, ולפתע ראיתי שהונח שם חלב רגיל. מה שאסור שיקרה (כנראה שבעל המקום שלא שומר שבת הוסיף את זה בתמימות).

ומצאתי שאחד האורחים השתמש בכפית בשרית שהייתה שם וערבב את החלב עם הכפית הבשרית.

וכדי לא להכשיל אנשים אחרים שיבואו אח"כ לא ידעתי מה לעשות ופשוט זרקתי את הכפית לפח.

השאלה שלי היא האם אני צריכה להחזיר להם כפית במיוחד וזה נקרא גזל?

או שפעלתי נכון?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,
א. זה שהחלב שהונח זה בהחלט חמור, וייתכן שמישהו הניח את החלב בטעות.

ב. לזרוק את הכפית לפח זו לא הדרך הראויה משום שאת הכפית ניתן להכשיר בהגעלה.

3. מבחינה הלכתית פשוטה את צריכה להחזיר להם הכפית, אך אני מציע שתספרי להם מה קרה ותתייעצי איתם מה עלייך לעשות. אם הם מוחלים לך אינך צריכה להחזיר את הכפית.

בברכה רבה,
הלל