כשרות בשליחות בחו

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 22/10/04 13:21 ז בחשון התשסה

שאלה

שלום רב,

בעלי ואני יוצאים לשליחות מטעם מדינת ישראל למשך שנתיים למדינה במזרח אירופה. ככל הידוע לנו במדינה זו אין הכשרים על מוצרים. ברצוננו לדעת כיצד ניתן לדעת מה כשר ומה לא (על פי מרכיבים וכו'). חשוב לציין שבמדינה זו אין מרכז של חב"ד או מרכז יהודי אחר.

נודה לך אם תוכל לענות לנו בפרוט או להפנות אותנו לגורם אחר.

תודה

תשובה

א"א לאמר על מוצר האם הוא כשר או לא רק ע"פ מה שכתוב ברכיבים שלו!!! יש רכיבים שלא חייבים לכתוב אותם. לדוגמה: לחם- יכתבו קמח, מים שמרים. ולכאורה זה נראה כשר אלא שלא כתבו שמרחו את התבניות עם שמן חזרים כדי שהבצק לא ידבק לתבנית. וזה וודאי אסור באכילה. ויש מדינות שלא צריך לכתוב את כל המרכיבים. ויש מדינות המצריכות לכתוב רכיבים רק אם הם אחוז מסוים של התרכובת ולכן יכול להיות דבר שלא מתבטל בשישים והוא אינו כתוב ברכיבים כי הם מצריכים לכתוב רק מ2% למעלה. ויש כמה סוגי דברים שחז"ל אמרו שהם לא מתבטלים אפילו ב1000%.