כללי

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 02/03/17 13:30 ד באדר התשעז

שאלה

היי.. לבני היתה בר מצווה לפני חצי שנה וקנינו לו תפילין וטלית חדשים.

לפני שלושה שבועות גיסי בקש את התפילין להניח כי השאיר את שלו בעבודה . כמובן שנתנו לו להשתמש .

יומיים לאחר מכן אמא שלי נפטרה ובגלל כל הבלאגן וחוסר הריכוז התפילין של בני נשארו בבית הוריי ( גיסי גר שם ).

סיימנו את השבעה וחזרתי לביתי .

לפני כמה ימים הלכתי לבקר את אבי בבית הוריי וכשבאתי לצאת ראיתי את התפילין ובאתי לקחת אותם חזרה אבל פנתה אליי אחותי וביקשה שאשאיר אותם שם כי לאבא שלי אין תפילין והוא משתמש בתפילין של הבן שלי .

רציתי לשאול :

האם זה בסדר שאבא שלי שנמצא באבל משתמש בתפילין וטלית של בני שנמצא בגיל בר מצווה ?

הכוונה מבחינת ערבוב של שמחה ואבל...

האם צריך אחר כך לעשות משהו לתפילין ולטלית , טיהור,ניקוי

או משהו כדי שהבן שלי יחזור וישתמש בתפילין האלו שוב ?

התפילין / טלית פסולים או משהו ?

האמת שאני קצת בלחץ...בבקשה עזרה /ייעוץ

תודה

תשובה

הכל כשר הכל בסדר הסירי דאגה מליבך
אולם מה בנך יניח?