כהן?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/01/11 14:31 כ בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב שם מישפחתי הוא מונק האם יש לי אפשרות לברר אם אני כהן אבי אמר לי שהוא לא בירר אבל אבא שלו אמר לו וכך זה עובר במישפחתי האם לפי שמות משפחה ניתן לברר? או בצורה אחרת?

תשובה

אמירה כזו של האבא היא משמעותית מאד, ובודאי ששם המשפחה אינו אינדיקציה לכהונה.
אם ברצונך לבדוק את הענין יותר לעומק, פנה עם כל המידע על משפחת אביך, לבית התפוצות, שם תוכל ולהתחקות אחר שרשי המשפחה, ולברר האם אתה אכן כהן. בינתיים תנהג כפי שאביך אמר לך.
נדמה לי שלבית התפוצות יש גם אתר טוב.