טלקינזיס

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/05/09 19:43 יח באייר התשסט

שאלה

בס"ד

שלום הרב, האם טלקינזיס או פסיכוקינזיס אסורים ע"פ התורה?

טלקינזיס- שליטה על דבר חומרי בעזרת כוח המחשבה- רצון חזק ודמיון חזק אם אני לא טועה.

או שליטה דרך העין השלישית שבה מרוכזים אנרגיות מסויימות.

זה לא איזה כישוף לפי מה שאני יודע אלא שליטה באנרגיות הגוף והעברתם לאובייקטים אחרים וכמו כן.. האם כל שיטות המדיטציות הבנויות על צ'אקרות הינם מותרים ע"פ התורה? אבל אין כאן כידוע לי שום עסק עם שמות עבודה זרה חס וחלילה או משהו כזה אבל אשמח אם תבדוק ולפי הבנתי זהו לא מאגיה שחורה וכישופים וכל זה...

תודה מראש...

תשובה

שלום

מבחינה הלכתית, אין איסור בעיסוק בכוחות המחשבה כל עוד שהעיסוק אינו משלב סגידה לכח כלשהו או נאמנות לכוח אחר (רוחני או חומרי) מאשר דבר ד' שבתורה.

לכן, אם העניין הוא טכני- להשגת מטרה- וזו גם האוירה, ואין מוטיב של אלילות בו, הוא מותר.

אך אם יש בו מוטיב אלילי- דמות וכו' או אוירה של נאמנות לשיטה, כך שהיא אינה כלי אלא מהות ומטרה, אז ישנה בעיה.
כמובן, כל זה בתנאי שאין עירוב של הזכרת שמות כלשהם. הזכרת שמות היא בעייתית.

כל זה ברמה ההלכתית.

אך ודאי שהכיוון הזה אינו דרכה של התורה ולא דרכם של חז"ל שהדריכו אותנו להתמקד בדברי ד' שבתורה, בעיסוק בעמל בסוגיות הש"ס, בעילוי העולם לרוממות התרבות האלוקית. לכן אם יש ברירה, עדיף לא לבזבז על כך את הזמן.

כל טוב