טלית לא חדשה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 09/01/14 16:49 ח בשבט התשעד

שאלה

בחתונה של קרוב הוא מעוניין להשתמש בטלית שעוברת במשפחתו כבר כמה דורות. האם לא יהיה אפשר לברך עליה "שהחיינו", כי לא מדובר בבגד חדש? האם יהיה אפשר לברך על משהו חדש אחר (למשל, הטבעת)?

תשובה

שלום וברכה,
מזל טוב לרגל החתונה.
אכן ניתן להתעטף בטלית מסורתית, ויש בכך ביטוי יפה להמשכיות המשפחתית שלכם.
ניתן בשעת ברכת שהחיינו לכוון עבור הבגדים החדשים שאתם לובשים, עבור הטבעת החדשה, וכן עבור הזוגיות החדשה שנרקמת ביניכם (האישה החדשה, והבעל החדש), וכן לכוון על שאר כל הכלים החדשים שיש לכם.
באופן זה אינכם מפסידים את ברכת שהחיינו ולא את הטלית המסורתית של משפחתכם.

שתזכו לבנות בניין עדי עד מתוך אהבה ושמחה רבה,
הלל מרצבך