טבילה במקווה

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 21/12/05 10:37 כ בכסלו התשסו

שאלה

שלום,

האם יש תועלת לבחור שנגע בנידה לטבול במקווה? (כמובן לאחר תשובה...)

תשובה

שלום לך

מבחינה מעשית, אין כל תועלת בטבילה במקווה למי שנגע בנידה. ובכלל, היום אנו לא נזהרים בדיני טומאה וטהרה ואין עניין הלכתי להיות דוקא טהור (פרט למקרים בהם מוזכר בהלכה שיש לטבול במקוה, בערב ראש השנה, וערב יום כפור וכו').

אבל טבילה במקווה מועילה מן הבחינה הנשמתית. אדם שטבל במקווה, ונטהר מטומאה שהיתה בו, מקבל יכולת טובה יותר להתקרבות לה'. לכן מומלץ למי שראה קרי או נכשל בהוצאת זרע, לטבול במקוה. וכן מומלץ בכל מקרה שאדם עובר תהליך של תשובה, לטבול במקווה, כי הטהרה עוזרת בהתקרבות ובהתקדשות האדם.

בברכה, חנוכה שמח
יעקב סביר