חשוב.

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 15/03/10 16:32 כט באדר התשע

שאלה

1. אני אמורה כנראה לשדרג את הפלאפון ואמרו לנו שאנחנו צרכים להחזיר חזרה גם את המטען של הפלאפון. יש לנו בבית שני מטענים ששנייהם מתאימים לפלאפון אחד שקיבלנו מהחברה עבור הפלאפון שקנינו ואחד שמישהו פעם הביא לנו ואני לא יודעת איזה מטען שייך לחברה, שני המטענים נראים בערך אותו דבר ואחד גם קצת נשבר... איזה מטען צריך להחזיר לחברה, זה משנה איזה מבין השניים כי אני לא יודעת איזה מטען שייך להם?

תשובה

שלום וברכה!

למעשה המטען והמכשיר הם שלך ולא של החברה - קנית אותם בכסף מלא אע"פ שהוא היה פרוס לתשלומים. נכון שכדי לשדרג לוקחים את המכשיר והמטען הישינים כדי להוריד סכום מה מהתשלום על המכשיר החדש. ברם ככל הידוע בעיקרון אינך חייבת להחזיר שום דבר ולבחור בלשלם יותר או לא לזכות להנחה כזאת או אחרת. מכיוון והמכשיר והמטען הם שלך מבחינה קניינית, את יכולה להחזיר להם כל מטען שתרצי במיוחד במקרה שלך כשאת לא זוכרת איזה מהם המקורי. נצד שני אם את רוצה לנהוג מלפנים משורת הדין, תוכלי להביא את שניהם ולומר שאת לא זוכרת איזה מהם שייך למכשיר הספציפי הזה ושיקחו איזה שהם רוצים.

בברכה,

חיים בריסק