חסד וויתור עצמי

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 03/08/09 00:09 יג באב התשסט

שאלה

האם ביהדות יש ענין של ויתור בחסד לעשות חסד שכרוך בויתר על עצמך ולאו דווקא בדברים יומיים וקטנים האם יש גם ויתור לא עלינו בהקרבה עצמית למען האחר ממש להקריב את נשמתו למען חבירו?

תשובה

בס"ד

הכלל הוא "ואהבת לרעך כמוך"- כמו שאתה אוהב את עצמך.
כל אחד חייב לאהוב את עצמו, כמובן שגם להיות ענוותן, אבל כמו שאתה חייב לאהוב את עצמך כך אתה חייב גם לאהוב את חברך.
אסור לאדם להיכנס למינוס כדי לתת צדקה (חוץ ממקרים מסוימים שבהם צריך לקחת הלוואה כדי לקיים מצווה), אבל כן אדם צריך להסתדר עם הכנסה קטנה יותר, שמן הסתם מונעת ממנו משהו שהוא חפץ בו, ולעשר מהכנסותיו כדי לתת לעני.
כמו כן בכל דבר שקשור לחסד, חסד דורש הקרבה, למשל זמן, אבל לא צריך ובדרך גם גם אסור למות כדי שהאחר יחיה, כי חיי שני היהודים שווים.

כך נראה לי על פי מה שהבנתי משאלתך, אם צריך יותר חידוד אשמח לקבל תגובתך.

בהצלחה