חילוני המחלל שבת בפרהסיא - דינו דין גוי ?

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 22/07/04 14:52 ד באב התשסד

שאלה

אני ובת זוגתי התחלנו ללמוד הלכות שבת ע"פ הקיצור /שולחן ערוך של הרב גוטפריד (ע"פ האדמו"ר הזקן של חב"ד).

הגענו להלכות שבת, ובסעיף ב' חשכו ענינו: השולחן ערוך כותב במפורש: יהודי המחלל שבת בפרהסיא (פרהסיא - שיותר מ10 אנשים יודעים על כך) ואפילו לא ראו אלא יודעים שהוא מחלל שבת

הרי הוא כגוי לכל דבר ועניין: פיתו פת נוכרי היין שהוא נוגע בו יין נסך הוא , התבשיל של תבשיל עכו"ם וכו'. הכול כדין גוי - למעט - קידושין.

האמנם ?

האם כשאני ובת זוגתי הולכים לבקר אצל משפחתה הגדולה והמקסימה ששם כולם אבוי חילונים מחללי שבת ידועים - הרי הם כגויים ואסור לגעת ביינם באוכל שלהם וכו' ???????

הייתכן ?

תשובה

שלום רב
אכן צריך להיזהר בדבר אמנם חלק גדול של היינות הם מפוסטרים וממילא אין בעיה של יין נסך כיוון שיין מבושל אין לו דין של יין נסך חוץ מיינות שאינם מפוסטרים כמו יקבי רמת הגולן
שבת שלום מיכאל ברום