חופה תחת כיפת השמיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/09/03 04:01 כא באלול התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

ארוסי ואני מתעדים להנשא בחודש דצמבר הקרוב. ידוע ומוכר לי המנהג להינשא תחת כיפת השמיים, אך אנו חוששים מגשם. הורי ארוסי מתעקשים על עריכת חופה תחת כיפת השמיים למרות מזג האויר. ברצוני לדעת עד כמה מנהג זה מחייב להלכה ומה נהוג לעשות?

תודה מראש

תשובה

ראשית, מזל טוב, תזכו להקים בית נאמן ובריא בישראל.
ביסודו של דבר מדובר במנהג בלבד, המבטא את "...וראה השמיימה , כה יהיה זרעך". ברם, בקהילות אירופה הדבר הפך לסמל, בשל העובדה כי הניאולוגים (רפורמים) הקפידו דווקא לערוך חופה בתוך בתי הכנסת שלהם, כחיקוי למעשה הנוצרים בכנסיות, ולפיכך הקפידו הנאמנים להלכה לערוך את החופות דווקא בחוץ.
שמעתי מגדולי תורה שיש להתאמץ ולהמשיך במנהג זה, ולערוך את החופה בחוץ. ברם, אם מדובר ביום גשם וקור גדול, כמו גם בצער גדול מאוד של החתן והכלה, מותר לערוך בפנים.
אני מציע כי תסכימי עם הורייך שתראו בשבוע של החתונה – אם אין גשם וקור גדול החופה תהיה בחוץ ואם הדבר יהיה בלתי נסבל לערוך בחוץ יש לערוך בפנים.

כל טוב